Vermageren

Vermageren

Afvallen? Met persoonlijke begeleiding lukt het!

Gewicht verliezen is iets wat een groot aantal mensen dagelijks bezighoudt. Diëtiste Hilde Schutijzer helpt je te vermageren met een degelijke begeleiding en opvolging. Niet snel snel afvallen maar slim en verantwoord, op weg naar een blijvend resultaat.

Vermageren: haast en spoed is zelden goed

Er is een immens aanbod van methodes, crash diëten, producten om maaltijden te vervangen, pillen etc…allemaal erop gericht om te vermageren.

Snel gewichtsverlies door streng en rigoureus diëten of streng afwijkende eenzijdige kuren leren ons niet om onze eigen voeding om te vormen tot een dagdagelijks gezond eetpatroon en zijn bijna nooit een succes. Ze brengen integendeel ons verbrandingsmechanisme uit balans. Ze veroorzaken een jojo-effect. Zelden of nooit leiden ze tot een blijvend gewichtsverlies. Ze zorgen allen maar voor meer frustratie of ontgoocheling.

Blijvend gewichtsverlies met een goede begeleiding

Wil jij deze valkuil vermijden of heb jij ook al van alles geprobeerd zonder succes? Dan is het tijd om het anders aan te pakken. Slim, doordacht, verantwoord afvallen, met een goede begeleiding en omkadering op alle vlakken.

Vermageren betekent slim leren eten, gezonde voedingsgewoonten aanleren. Het is ook belangrijk het verstandig aan te pakken door realistische doelen te stellen en een haalbaar streefgewicht na te streven.

Vermageren met een gepersonaliseerde aanpak

Elke persoon is uniek, eet anders en gaat anders om met zijn voeding.

Vermageren begint dan ook met inzicht krijgen in je eigen voeding, nl wat, hoeveel, hoe frequent je iets eet, het soort maaltijdbereidingen, je extra’s, etc…
Alsook inzicht krijgen in je eigen eetgedrag en eetpatronen. Het gaat vaak om terugkerende gedragspatronen en belemmeringen bijv. emoties wegeten, eten bij stress, eten uit gezelligheid, specifieke eetgedachten hebben,  ter compensatie gaan eten, etc…

Bewustwording is de eerste essentiële stap!

Vanuit deze analyse van je eetgedrag en eetgewoonten worden de voedingsaanpassingen individueel uitgestippeld in haalbare realistische stappen; heel praktisch uitgewerkt met aandacht voor je leef- en werkomstandigheden en je gezin. Geen afzonderlijk kookpotje en niets afwegen!

Tevens wordt je begeleid in de verandering van je eetgedrag en de aanpak van je eetpatronen. Dit is een leerproces dat soms gepaard gaat met vallen en opstaan. Mislukkingen bestaan niet, er zijn alleen maar ervaringen om er de volgende keer anders mee om te gaan.

Een ervaren coach voor een blijvend resultaat

Jarenlange ervaring en diverse opleidingen maken dat ik je als diëtiste goed kan begeleiden in deze zoektocht en veel technieken kan aanreiken om verandering te brengen in je eetgedrag. Elke gewoonte is aangeleerd en een nieuwe gewoonte kan aangeleerd worden.

Ik geloof er heel sterk in dat iedereen in staat is tot verandering en dat blijvende gedragsverandering niet zo moeilijk te realiseren is. Willen leren staat centraal: nieuwe vaardigheden aanleren en tijd nemen om veranderingen te realiseren.

Voor mij is het altijd opnieuw een uitdaging om samen de beste oplossingen te zoeken en je hierbij te coachen.

Een goede uitgebalanceerde voeding (alle nodige voedingsstoffen, vitamines en mineralen) geeft meer energie.
Mensen die goed en gezond eten en meer bewegen, voelen zich fitter,  vitaler en beter in hun vel. Bovendien zijn ze geestelijk weerbaarder.

Kortom een lichaam en geest in balans, daar streven we naar! Samen!

Vermageren: start er nu mee!

Wil je effectief streven naar een blijvend en duurzaam gewichtsverlies, aarzel dan niet en neem contact met me op. U kunt me bereiken via onze contactpagina.

“IT IS NOT A DIET, IT’S A LIFESTYLE”

Diensten

    Vermageren: start er nu mee!

    Wil je effectief streven naar een blijvend en duurzaam gewichtsverlies, aarzel dan niet en neem contact met me op.